Scout

Gislaveds equmenia-scout

Vad gör vi där?
Vi lär oss knopar och surrningar som är bra att kunna när vi bygger våra lägerspisar, bord, vindskydd, karuseller m.m.
Vi lagar mat över öppen eld.
Vi lär oss första förband.
I scout umgås vi mycket i våra patruller. Vi är 5-8 scouter och ett par ledare i varje patrull och tillsammans bildar alla scouterna vår scoutkår.
Vi hajkar i skogen och åker på läger.
Vi är ute i naturen och lär oss att vårda och ta ansvar för den.

Vi lär oss om det som står i bibeln, bland annat att det är viktigt att hjälpa och ställa upp för varandra.

På programmet

Vi samlas på torsdagar kl. 18.00 till 19.30. Vi träffas på Holmen under vår och sensommar medan vi tillbringar vintern i våra lyor i Centrumkyrkan på Köpmangatan. Du som går i tredje klass, 9 år, eller är äldre är välkommen till oss. Det aktuella scoutprogrammet hittar du här

Till föräldrar och scouter

I Gislaveds equmenia-scout har vi numera blå/gröna skjortor och lila scarfsar.

En söndag under höstterminen har vi scoutinvigning och då delar vi ut ett märke med en scoutlilja på. Vi har även ett märke för varje år man deltar.

I equmenia - Gislaveds frikyrkoförsamlings ungdom har vi en medlemsavgift på 150 kr/år (75 kr/termin). Vi delar ut ett inbetalningskort under höstterminen som man betalar medlemsavgiften med.

Vi har även en närvarotävling, med praktiska priser, under terminerna,. Har man scoutskjortan på sig på scoutmöterna får en extra poäng/möte.

Är det något du undrar över, ring Bo Birgersson 0371-148 97