Nästa gudstjänst

Gudstjänst söndagen den 25 september 2022

Hej!

Ännu en vecka har snart lagts till historien. Vi går in i helgen för att lämna av det gamla och för att få nya krafter för en ny vecka, som vi inte vet särskilt mycket om. Vi får se varje gudstjänst som en förlåtelseplats för det som varit och som en kraftkälla för den kommande veckan, när vi får följa Jesus och räkna med hans omsorg. Bön är vårt bästa sätt att samtala med honom.

Söndagen den 25 september kl. 10.00 möts vi som vanligt i Centrumkyrkan. Denna gång skall det bli familjegudstjänst. Vår diakon Ulrika Axelsson kommer att leda denna. Eftersom det är familjegudstjänst, blir det en särskild avdelningen för barnen. I denna hoppas Ulrika få hjälp av de nya konfirmanderna.

Maria Scott medverkar tillsammans med barn. Till våra gemensamma psalmer och sånger kommer Elisabet Knutsson att spela. I kyrkoåret har vi nått fram till den 15:e söndagen efter trefaldighet. Temat är "Ett är nödvändigt". En av de texter som är föreslagna återfinns i Matteus 11:28–30.

Pastor Petter Edin från Smålandsstenar kommer att predika. Så här skriver han i ett sms till undertecknad:
– Predikan handlar i korthet om att vi, även som små, får be till Gud och låta honom veta våra önskningar. Gud lyssnar och kan göra saker vi inte trodde var möjliga.

Efter predikan kommer i vanlig ordning en stund med bön och lovsång. Månadens böneämne i september är Vårt barn- och ungdomsarbete. Det passar särskilt bra med tanke på denna gudstjänst. Förhoppningsvis kan det ordnas med ett bildspel som hjälper oss i bönen.

Även om jag är ganska gammal och inte har någon familj, känner jag mig varmt välkommen till familjegudstjänst. Förhoppningsvis har alla andra som läser detta samma känsla. Familjegudstjänsten är nämligen en gudstjänstform när även vi vuxna brukar förstå budskapet och gemenskapen. Alla är vi dessutom delar i Guds stora familj. Tänk att redan här och nu, före evigheten, få känna av denna familj! För att en familj skall vara komplett behöver också alla åldrar finnas med.

Förbered gärna gudstjänsten genom att be för den och genom att läsa nedanstående bibeltext.

Fridshälsningar,
Tomas Themar

Bibeltext från Matteus 11:28–30:
Jesus sade:"28. Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. 29. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. 30. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt."