Nästa gudstjänst

Söndag mitt i sommaren, gudstjänsten 23 juni

Hej!

På söndag firar vi gudstjänst mitt i sommaren. Musik och sång påminner om det. Lyssna till preludium och postludium av veckans Elisabeth Andersson, och det kommer att kännas som en inramning av sommar. Familjen Wendefors, ledd av mamma Lovisa, sjunger för oss, kanske också med oss!
Men predikan är kankse inte somrig, men central på ett annat sätt. Nu när Jesus Kristus gjort allt detta vi firat i vinter och vår, driven av Guds kärlek, hur anammar vi det? Paulus ber för församlingen, om just det. Det stannar vi till vid, enligt texten nedan, som du gärna kan begrunda, som en förberedelse.
Förresten, hur der din bild av en fader ut, gärna din idealbild? Jag ställer frågan i början av predikan, och den är inte tänkt att vara enbart retorisk.

Blessings,
Bengt Svensson

"Därför vill jag falla på knä för Fadern, efter vilken allt vad fader heter i himlen och på jorden har sitt namn. Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med ded alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår att göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheteters evighet, amen." (Ef 3:14-21).